کاربرد و کانفیگ اولیه منگل در میکروتیک

در این مقاله میخواهیم بخشی از امکانات منگل را در حین راه اندازی میکروتیک آموزش دهیم. شرکت پردیس پارس مجری خدمات شبکه‌های کامپیوتری در حوزه‌های تخصصی مجازی سازی شبکه، راه اندازی سرویس های مایکروسافتی، خدمات ایمیل سرور، خدمات مانیتورینگ شبکه، راه اندازی بکاپ سرور، راه اندازی فایروال، راه اندازی و خدمات سیسکو، راه اندازی فایروال و پشتیبانی شبکه می باشد. همچنین کلیه خدمات میکروتیک شامل راه اندازی میکروتیک، کانفیگ میکروتیک، راه اندازی هات اسپات میکروتیک، راه اندازی وب پروکسی میکروتیک، کانفیگ فایروال میکروتیک و کانفیگ رادیو وایرلس های میکروتیک را ارائه می نماید.

بخشی از امکانات منگل را در حین راه اندازی میکروتیک:

به طور کلی منگل در روتر میکروتیک جهت مشخص کردن پکت ها (Packet) قبل از روت (Route)شدن استفاده می شود.

وقتی این پکت ها شناسایی شوند و برای روتر میکروتیک تعریف شود میتوانیم از آن در قسمت های مختلف میکروتیک استفاده کنیم.

برای مثال فرض کنید میخواهید برای تعدادی از IP های موجود در نتورک Queue (از طریق Queue امکان کنترل و کاهش پهنای باند وجود دارد) تعریف کنید. این کار فقط از طریق منگل انجام شدنی می باشد، یا در نظر بگیرید در شرکت دو اشتراک اینترنت وجود دارد و شما قصد دارید بخشی از کاربران از اینترنت شماره 1 و بخشی از کاربران از اینترنت شماره 2 استفاده کنند، برای این کار نیز می بایست از منگل استفاده کنید.

نحوه کار با منگل

نحوه کار با منگل بر خلاف تصور، بسیار ساده و آسان می باشد. فقط کافیست شرایط دلخواه را به روتر میکروتیک اعلام نمایید و سپس برای آن شرایط اقدامات لازم را انجام دهیم.

مقاله مرتبط  کانفیگ VTP سیسکو

در این مثال میخواهیم تعریف کنیم که برای یک سری از IP ها محدودیت سرعت اعمال شود.

– ابتدا وارد IP, Firewall, Address List میشویم و IP کامپیوترهای مورد نظرمان را با یک اسم دلخواه دخیره میکنیم.

– سپس وارد IP, Firewall, Mangle میشویم و یک منگل جدید ایجاد میکنیم.

– در تب General قسمت Chain را روی preroute می گذاریم.

– از تب Advanced آدرس لیست مورد نظر را در قسمت Src, Address List معین می کنیم.

– در تب Action حالت را از Accept به mark connection تغییر میدهیم و برای کانکشنمان یک نام در نظر میگیریم و دکمه OK را میزنیم.

تا این قسمت ما شرط را برای میکروتیک تعیین کرده ایم و کلاینتهای مورد نظرمان را مارک کرده ایم. حال باید به روتر اعلام کنیم که کانکشن مارک شده را در کجا میخواهیم استفاده کنیم.

قسمت Queue در میکروتیک فقط packet mark قبول می کند، لذا ما باید کانکشن خود را به mark packet تبدیل کنیم. برای این کار مجدد از قسمت IP, Firewall, Mangle یک منگل جدید ایجاد می کنیم و مراحل ذیل را طی میکنیم.

– در تب General حالت را روی preroute قرار می دهیم و Connection Mark ای را که در قسمت قبل ایجاد کردیم در تب General, Connection Mark مشخص می کنیم

– در تب Action حالت را روی mark packet قرار داده و برای آن نامی تعیین میکنیم

اکنون میتوانیم از این کانکشن مارک در قسمت Queue میکروتیک استفاده کنیم.

این مثال صرفا یکی از کوچکترین کارهاییست که از طریق منگل میکروتیک می توان انجام داد. در مقالات بعدی کاربردهای مفیدتری را آموزش خواهیم

مقاله مرتبط  آموزش راه اندازی شبکه به زبان ساده

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Call Now Button