پشتیبان گیری و معرفی نرم افزار Symantec Backup Exec

در این مقاله به اهمیت تهیه بکاپ از اطلاعات سازمان می پردازیم. پیشگیری از بروز مشکلات در شبکه پراهمیت می باشد، اما در نهایت امکان بروز مشکل در شبکه وجود دارد. برای مثال می توان به خرابی سخت افزاری سرورها، خرابی هارد دیسک، حذف عمدی یا سهوی فایل ها از فایل سرور اشاره کرد. وجود فایل پشتیبان یا همان بکاپ از منابع حیاتی سازمان شما، از مهم ترین وظایف در پشتیبانی شبکه می باشد. شرکت پردیس پارس به عنوان مجری راه اندازی و پشتیبانی شبکه، امکان نصب، راه اندازی و نگهداری انواع نرم افزارهای بکاپ گیری در شبکه را برای مدیریت تهیه فایل های پشتیبان از منابع شبکه دارا می باشد. همچنین تیم فنی شرکت پردیس پارس آمادگی خود را جهت انجام پروژه های مجازی سازی، راه اندازی و پشتیبانی شبکه، خدمات ایمیل سرور، خدمات بکاپ سرور، مانیتورینگ شبکه و فایروال اعلام می دارد.

تهیه نسخه های پشتیبان وBackup گیری : 

در هر کسب و کار و حتی تجارتی، وجود Data و اطلاعات سازمانی از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است،
به طوری که حتی در دسترس نبودن Data سازمان (اطلاعاتی از اقبیل قرارداد ها و الحاقیه های کاری، اطلاعات و تراکنش های مالی، سوابق مشتریان، و…) می تواند منجر به از کار افتادن روند کاری آن کسب و کار شود. با تهیه نسخه های Update شده و به روز Backup از اطلاعات سازمانی، ضریب اطمینان در بهبود مستمر کسب و کار برای مدیران حاصل می شود.
همواره با گذر زمان، اطلاعات سازمانی نیز شروع به رشد می نماید و در تهیه نسخه های پشتیبان از ابتدا می بایست استراتژی ها و آینده نگری های لازمه انجام پذیرد. همچنین از سلامت و صحت کارکرد نسخه های پشتیبان تهیه شده نیز باید اطمینان حاصل شود. ضمن این که از پایش و رصد کردن اطلاعات در حال تهیه نیز نباید غافل بوده و در وحله های زمانی مشخص حتماً باید فرایند تهیه نسخه های پشتیبان Monitoring شود.

مقاله مرتبط  مفاهیم راه اندازی VoIP

معرفی نرم افزار Symantec Backup Exec:

یکی از قدرتمندترین و محبوب ترین برنامه های تهیه نسخه پشتبان، نرم افزار Symantec Backup Exec
می باشد. این نرم افزار تا سال 2015 توسط شرکت Symantec تولید و پشتیبانی می شد، و پس از آن از سال 2016 کمپانی Veritas Technologies به عنوان یک شرکت مستقل اقدام به توسعه Backup Exec نمود.
از قابلیت های این نرم افزار که در اکثر سازمان ها و محیط های Enterprise استفاده می شود، می توان به موارد ذیل اشاره نمود:
 امکان بازیابی اطلاعات با کمترین زمان ( RTO (Recovery Time Object) بالا).
 ضریب اطمینان دقیق در بازیابی اطلاعات ( RPO (Recovery Point Object) بالا).
 سازگاری با جدیدترین تجهیزات ذخیره سازی اطلاعات از قبیل NAS, DAS, SAN, TAPE.
 بازگردانی اطلاعات در سیستم های جانبی دیگر حتی با سخت افزار های غیر مشابه.
 قابلیت تهیه نسخه های پشتیبان و بازگردانی اطلاعات از مواردی چون SQL Server و یا Active Directory و Microsoft Exchange و … به صورت Object به Object.

 پشتیبان گیری و معرفی نرم افزار Symantec Backup Exec

مفاهیم انواع مکانیزم Backup گیری در Exec Backup Symantec:

در این Application تهیه نسخه پشتیبان به سه روش اصلی که شاملFull Backup – Incremental – Differential است امکان پذیر می باشد، که در هر سازمانی بسته به نوع اطلاعات و عملکرد سرورها، و همچنین سیاست های سازمان در نحوه بازیابی اطالاعات (RTO و RPO) استفاده از آنها متفاوت است.


معرفی مکانیزم کاری Full Backup:

در این روش، تهیه نسخه پشتیبان به صورت کامل از تمامی موارد انتخاب شده صورت می گیرد. برای تهیه نسخه پشتیبان در نرم افزار Backup Exec به روش های Incremental و Differential حتماً و حتماً در ابتدا یک نسخه Full Backup(همان Normal Backup) تهیه شده باشد. در این حالت بدون توجه به وضعیت بیت Archiving از تمامی فایل ها به صورت کامل یک نسخه Full Backup تهیه می شود. بعد از تهیه نسخه
Full Backup بیت مشخص کننده تغییرات در فایل ها برداشته می شود. (بیت مربوط به Archiving) این نوع Backup معمولاً به صورت هفتگی Schedule می شود.

مقاله مرتبط  نصب Exchange 2016

 پشتیبان گیری و معرفی نرم افزار Symantec Backup Exec

 پشتیبان گیری و معرفی نرم افزار Symantec Backup Exec

ضمن این که در زمانی که نسخه پشتیبان در سطح فایل تهیه می شود، به راحتی میتوان مسیر نهایی فایل های مد نظر را مشحص نمود

 پشتیبان گیری و معرفی نرم افزار Symantec Backup Exec

معرفی مکانیزم کاری Incremental:

در این مکانیزم کاری بر خلاف Full Backup تنها از تغییرات ایجاد شده در موارد مد نظر نسخه پشتیبان تهیه
می شود. نحوه برخورد Backup Exec با فایل های مد نظر جهت تهیه نسخه پشتیبان به این شکل است که بعد از تهیه نسخه پشتیبان Check Mark بیت Archiving برداشته می شود. از فایل مد نظر تا زمانی که تغییری در آن ایجاد نشود، نسخه پشتیبانی هم تهیه نمی شود. وقتی که کاربر تغییراتی را در فایل مد نظر ایجاد نمود (به عنوان مثال تغییر در سایز فایل) بیت Archiving مجدداً در فایل قرار گرفته تا از تغییرات ایجاد شده نسخه پشتیبان تهیه شود.
تهیه نسخه پشتیبان در این مکانیزم کاری معمولاً به صورت روزانه انجام می پذیرد.

 پشتیبان گیری و معرفی نرم افزار Symantec Backup Exec

معرفی مکانیزم کاری Differential:

 پشتیبان گیری و معرفی نرم افزار Symantec Backup Exec


در این روش تهیه نسخه پشتیبان نیز می بایبست در ابتدا یک نسخه Full Backup تهیه شده و سپس اقدام به تهیه Differential Backup ها نمود. در این روش نیز همانند Incremental Backup ، تهیه نسخه پشتیبان تنها از تغییرات ایجاد شده در فایل ها می باشد با این تفاوت که در هر روز کاری از مواردی که نسبت به آخرین Full Backup تغییرات ایجاده شده است، نسخه پشتیبان تهیه می شود. اما در حالت Incremental نسخه پشتیبان فقط و فقط از خود تغییرات موجود در روز جاری تهیه می باشد. در این حالت بعد از تهیه اولین Full Backup و برداشته شدن بیت Archiving از هیچ فایلی نسخه پشتیبان تهیه نمی شود اما به محض وجود اولین تغییر در فایل و تهیه نسخه پشتیبان از نوع Differential بیت مربوط به Archiving همچنان تا زمان تهیه Full Backup بعدی باقی خواهد ماند. به همین دلیل در حالت Differential حجم فایل های پشتیبان تهیه شده بسیار بالا بوده و حتی بعد از گذشت مدت زمانی ممکن است حجم Differential و Full Backup تقریباً یکی شود. این نوع Backup ها دارای حجم بالاتر و سنگین تری هستند اما در مقابل سرعت Recovery خیلی بالاتری را هم دارند (RTO پایین)

مقاله مرتبط  مانیتورینگ مجازی سازی از طریق تب Performance در vSphere

مکانیزم کاری Schedule Queue:

برای تمامی Backup های طراحی شده (Full- Incremental-Differential) این امکان وجود دارد تا بعد از اجرا نشدن یک Backup Job طراحی شده، مشخص شود که بعد از چه فاصله زمانی مجدداً اقدام به تلاش دوباره جهت تهیه نسخه پشتیبان انجام شود. همچنین در همین قسمت می توان تعریف نمود که در صورتی که یک Backup Job طراحی شده بیش از یک بازه زمانی خاصی طول کشید، جهت مدیریت ترافیک شبکه Job Backup مربوطه از ترافیک شبکه خارج شده و Stop شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Call Now Button