صفحه اصلی » وبلاگ و مقالات » راه اندازی vCenter High Availability
235-80f51ad4

راه اندازی vCenter High Availability

فهرست مطالب

در این مقاله قصد داریم تا شما را با مبحث HA در vCenter آشنا کنیم و نحوه راه اندازی آن را به شما عزیزان آموزش دهیم. راه اندازی HA برای مدیران شبکه بسیار مهم تلقی می‌گردد. شرکت پردیس پارس در زمینه ارائه انواع خدمات مجازی سازی دسکتاپ، مجازی سازی سرور، راه‌اندازی شبکه، پشتیبانی شبکه و خدمات شبکه در بخش‌های گوناگون فعالیت دارد.

مبحث HA در vCenter

فرض کنید در سازمانی تعداد بسیار زیادی ماشین مجازی دارید و تنظیمات بسیار وقت گیری بر روی vCenter خود انجام داده‌اید، حال با اشتباهی کوچک دیگر بهvCenter دسترسی ندارید، در این موقعیت چه باید کرد؟!!
در این مقاله قصد داریم به شما آموزش دهیم که چطور vCenter های دیگر را در دیتاسنتر خود راه اندازی کنید تا هر زمان برای vCenter Server اصلی مشکلی پیش آمد سرورهای دیگر به صورت اتوماتیک و بدون نیاز به دخالت شما نقش آن سرور اصلی را به عهده گیرند و با آخرین تغییرات اعمال شده و بدون هیچ مشکلی به کار خود ادامه دهند و ادمین های شما هم بدون هیچ تنظیمی از همان آدرس قبل به vCenter دسترسی داشته باشند.
کمپانی VMWare برای جلوگیری از این قبیل مشکل ها در محصول ورژن جدید vCenter قابلیتی به نام vCenter Server High Availability اضافه کرده که فقط در نسخه VCSA6.5 می توان از این قابلیت استفاده کرد.

برای راه اندازی vCenter HA ابتدا باید به پیش نیاز هایی که هست توجه کرده و آن ها را آماده کنیم که در اینجا به صورت تیتروار به آن ها اشاره می کنیم :

1. جوین کردن vCenter Server Appliance به دامین و ایجاد دسترسی لازم برای یوزر دامین ادمین
2. فعال کردن ssh در ویسنتر سرور
3. ایجاد شبکه ای مجزا برای ساختار vCenter server High Availability
ویسنتر سرور برای داشتن HA نیاز به سه سرور دارد که اولی Active ، دومی Passive و سومی Witness می باشد. وظیفه Witness Server این است که بررسی میکند آیا vCenter Active در دسترس هست یا نه؟؟!!
اگر به هردلیلی ویسنتر اصلی یا همان Active در دسترس نبود Witness ساختار IP و شبکه Management را بر روی vCenter Passive پیاده می کند و پسیو نقش اصلی ویسنتر را بازی میکند.
نکته: بعد از رفع مشکل vCenter Active و برگشت به ساختار HA ، وی سنتر سرور به هیچ وجه این ماشین را به عنوان ویسنتر اصلی برنمی‌گرداند مگر اینکه ما دستی vCenter Passive را از شبکه خارج کنیم که با این کار Witness دوباره رول‌های ویسنتر اصلی رو روی این ماشین پیاده می کند!!
خب حالا بعد آماده کردن پیش نیازهای راه اندازی HA نوبت به پیاده سازی HA می رسد که برای این کار ابتدا از قسمت Configuration در سرور ویسنتر گزینه vCenter HA را طبق شکل زیر انتخاب و روی Configure کیلیک می‌کنیم:

مقاله مرتبط  معرفی مایکروسافت لینک

 راه اندازی vCenter High Availability

بعد از کلیک روی گزینه Configuration همان طور که در تصویر زیر مشاهده می شود به دو روش میتوانیم vCenter HA رو راه اندازی کنیم
1.Basic : در این روش بعد از تنظیم IP ها و ساختار سرورهای Active, Passive و Witness که در مراحل بعد کامل توضیح داده می‌شوند ویسنتر شروع به Deploy کردن دو ماشین VCSA-Passiveو VCSA-Witness می کند.
2.Advance : اگر این روش را برای پیاده سازی vCenter HA انتخاب کنیم باید از قبل ماشین های VCSA-Passiveو VCSA-Witness به صورت دستی از ویسنتر اصلی Clone گرفته و آماده کنیم که ما در این مقاله در این مورد بحث نمی کنیم (البته این گزینه بیشتر در مواقعی به کار می‌آید که vCenter ما جزئی از زیر مجموعه ویسنترهای دیگر باشد و یا موارد دیگر!!).

 راه اندازی vCenter High Availability

بعد از انتخاب گزینه Basic در این مرحله آدرس IP که در شبکه HA برای VCSA-Active در نظر گرفتیم رو وارد و Port Group مخصوص این شبکه را انتخاب و وارد مرحله بعد می شویم.

 راه اندازی vCenter High Availability


و در این مرحله نوبت به پیکر بندی و تنظمات مربوط به آدرس IP مربوط به سرورهای VCSA-Passiveو VCSA-Witness می رسد که تصویر زیر گویای مراحل کار می باشد.
تنها نکته قابل توجه و مهمی که در این مرحله وجود دارد این است که در قسمت VCSA-Passive گزینه Advance را انتخاب و تیک مربوط به Override Management Network Upon Failover را انتخاب می کنیم تا در صورت به مشکل خوردن سرور اصلی تنظیمات مربوطه به شبکه Management رویVCSA-Passive پیکر بندی شود.

 راه اندازی vCenter High Availability


بعد از این مرحله باید محل استقرار ماشین های VCSA-Passiveو VCSA-Witness در ساختار مجازی و Storage می رسد به عبارتی ما در این مرحله مشخص می کنیم که هرکدام از این ماشین ها روی چه هاستی و استوریجی ایجاد شوند.

مقاله مرتبط  ارتقا ایمیل سرور Exchange 2003 - قسمت دوم

 راه اندازی vCenter High Availability


بعد از اتمام مراحل پیکر بندی و مشخص کردن محل ایجاد ماشین های و Passive , Witness تقریبا کار ما تمام شده و منتظر می مانیم ویسنتر شروع به کلون گرفتن و ساخت سرورهای VCSA-Passiveو VCSA-Witness کند که بعد از Clone گرفتن و ایجاد این ماشین ها را روشن کرده و تنظیمات مربوط به HA روی سه سرور کانفیگ شده و آماده بهره برداری و استفاده می شود
خب همان طور که در تصویر زیر مشاهده میکنید ساختارH.A با موفقیت انجام شده و الان جای هیچ نگرانی بابت از دست دادن ویسنتر اصلی نداریم.

 راه اندازی vCenter High Availability

امتیاز کاربران :

تصویر اصغر سلیمانی

اصغر سلیمانی

10ساله که در زمینه پشتیبانی و راه اندازی شبکه فعالیت میکنم و عاشق این حرفه هستم

اشتراک گذاری :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

جدیدترین مقالات
تجهیزات اکتیو شبکه و نقش آن‌ها در پشتیبانی شبکه

تجهیزات اکتیو شبکه چیست؟

راه‌اندازی VoIP در مقایسه با سیستم سانترال

تفاوت سیستم سانترال و ویپ

هزینه‌های پشتیبانی شبکه

هزینه‌های پشتیبانی شبکه چگونه محاسبه می‌شود؟

7 خدمات و راه حل های ارائه شده توسط یک شرکت پشتیبانی فناوری اطلاعات

7 خدمت و راه حل ارائه شده توسط شرکت پشتیبانیIT (فناوری اطلاعات)

راهنمای جامع راه‌اندازی شبکه: از مبتدی تا پیشرفته

راهنمای جامع راه‌اندازی شبکه از مبتدی تا پیشرفته

5 نکته برای انتخاب خدمات پشتیبانی فناوری اطلاعات محلی

5 نکته برای انتخاب ارائه دهنده خدمات IT

Call Now Button