به بررسی مهمترین تهدیدات امنیت شبکه در سال ۲۰۲۴ خوش آمدید. جهان گامهای بیسابقهای در زمینه اتصال و کارآمدی برداشته است، با این حال، این پیشرفتها تهدیدات قابل توجهی را به امنیت شبکه آوردهاند. یافتههای تحقیقاتی و آمار نشان میدهند که تهدیدات امنیت شبکه هر سال متنوعتر و شدیدتر میشوند، که این امر نیازمند آن است که سازمانها رویکردی جامعتر برای دفاع از خود اتخاذ کنند.
این مقاله به بررسی ده تهدید امنیت شبکه برتر در سال ۲۰۲۴ پرداخته، بینشهایی ارائه میدهد و استراتژیهای کاهش دهندهای را توصیه میکند تا به شما در حفاظت از امنیت سازمان خود کمک کند.
در این مقاله، موارد زیر را پوشش خواهیم داد:
ریسکهای انسانی
فیشینگ
باجافزار
تهدیدات مبتنی بر هوش مصنوعی
دارک وب
سرقت اطلاعات کسبوکار از طریق ایمیل (BEC)
دورکاری
آسیبپذیریهای زنجیره تامین
امنیت ابری
محاسبات کوانتومی
1. ریسک های انسانی
ضعیفترین حلقه در امنیت شبکه اغلب فناوری نیست، بلکه افرادی هستند که از آن استفاده میکنند. ریسک انسانی به دلیل نقش مرکزی که انسانها در فرایندهای عملیاتی و امنیتی سازمانها بازی میکنند، به عنوان یکی از برترین تهدیدات امنیت شبکه در نظر گرفته میشود.
روند اخیر ریسک انسانی
گزارش جهانی هزینه ریسک درونسازمانی ۲۰۲۳ توسط مؤسسه پونمون، سهلانگاری کارکنان یا پیمانکاران، قصد خرابکارانه و دزدیده شدن اعتبارنامههای افراد درون سازمان را به عنوان سه دلیل اصلی حوادث تهدید درونسازمانی برشمرده است.
رایجترین ریسکهای انسانی شامل رفتارهای بیدقتی در محل کار است، مانند استفاده از رمزهای عبور ضعیف یا تکراری، ناتوانی در حفاظت از دستگاههای فیزیکی، بدرفتاری با اطلاعات حساس یا دانلود ناخواسته نرمافزارهای مخرب. بهداشت امنیتی ضعیف و دزدیده شدن اعتبارنامهها توسط افراد درون سازمان نیز میتواند سازمانها را در معرض بهرهبرداریها و حملات قرار دهد.
بر اساس مطالعهای اخیر توسط شرکت امنیتی Mimecast، خطای انسانی همچنان اصلیترین ریسک امنیت شبکه برای کسبوکارها است. گزارش نشان میدهد که در سال ۲۰۲۳، بیش از ۷۰٪ از نقضهای شبکه به خطاهای انسانی نسبت داده شدهاند، از جمله حوادثی که در آنها اعتبارنامهها دزدیده شدند، هویتها به خطر افتادند، تاکتیکهای مهندسی اجتماعی به کار رفتند، و از امتیازات دسترسی سوء استفاده شده است.
استراتژیهای کاهش
همکاری با یک ارائه دهنده امنیت شبکه :
ارائه دهندگان امنیت شبکه میتوانند برنامههای آموزشی سفارشی را ارائه دهند که آگاهی کارمندان شما را در مورد انواع تهدیدات سایبری که ممکن است با آن روبرو شوند، افزایش میدهد. این برنامهها اغلب پیشرفتهتر و بهروزتر از آموزشهای داخلی هستند، زیرا فروشندگان در این زمینه تخصص دارند و از آخرین تاکتیکهای استفاده شده توسط مجرمان سایبری آگاه هستند.
مدیریت ریسک انسانی (HRM):
HRM برای جلوگیری از ریسکهای انسانی بسیار مفید است. HRM ارزیابی میکند که کدام نقشها در سازمان بیشتر در معرض هدف قرار گرفتن توسط مهاجمان هستند. همچنین میتواند آموزشها و پروتکلهای امنیت سایبری را مختص به این نقشها سفارشی کند. به عنوان مثال، کارمندان بخش مالی به آموزشهای عمیق در مورد فرآیندهای تأیید برای تغییرات و درخواستهای پرداخت نیاز دارند.
2. فیشینگ
فیشینگ همچنان یکی از رایجترین روشهای حمله است. حملات فیشینگ به دلیل توانایی بالا در بهرهبرداری از روانشناسی انسانی به جای آسیبپذیریهای فناوری، همچنان مؤثر هستند.
مهاجمان ایمیلها یا پیامهایی را طراحی میکنند که شبیه منابع معتبر، مانند شرکتهای شناخته شده یا تماسهای آشنا باشند. هدف این است که گیرنده را فریب دهند تا اطلاعات شخصی یا مالی حساس را فاش کند یا نرمافزار مخربی را بر روی دستگاه خود دانلود کند.
روند اخیر فیشینگ
روندهای اخیر در حملات فیشینگ افزایش قابل توجهی در فراوانی و پیچیدگی این حملات را نشان دادهاند که چالشهای در حال تحول این تهدیدات را برجسته میکند. بر اساس گزارش ThreatLabz، در سال ۲۰۲۲، افزایش ۴۷.۲ درصدی در حوادث فیشینگ در مقایسه با سال قبل رخ داده است، که این امر به دلیل پیشرفت در تکنیکهای فیشینگ است که اکنون اغلب شامل استفاده از کیتهای فیشینگ و ابزارهای هوش مصنوعی میشود. بر اساس این گزارش، با افزایش حملات به میزان ۵۷۶ درصد، صنعت آموزش در سال ۲۰۲۲ بیشترین هدف حملات بوده.
استراتژیهای کاهش
اجرای شبیهسازیهای فیشینگ:
شبیهسازی فیشینگ یک ابزار آموزشی و پیشگیرانه است. هدف از فیشینگ شبیهسازی شده آموزش کارمندان برای شناسایی و گزارش تلاشهای فیشینگ است. شبیهسازی فیشینگ روشی ثابت و گسترده برای تقویت توانایی کارمندان در مقابله با حملات فیشینگ است.
استفاده از احراز هویت چند عاملی (MFA):
اجرای MFA در هر جای ممکن برای افزودن یک لایه امنیتی است. حتی اگر اعتبارنامهها از طریق حمله فیشینگ به خطر بیفتند، MFA میتواند از دسترسی غیرمجاز جلوگیری کند. این گام امنیتی اضافی از کاربران میخواهد که هویت خود را با استفاده از دو یا چند روش تأیید کنند، که به طور مؤثری مانع از ورود مهاجمانی میشود که ممکن است یک رمز عبور را دزدیده باشند.
3. باج افزار
حملات باجافزار شامل نرمافزارهای مخربی است که دادههای هدف را رمزگذاری میکنند، و تا زمانی که باج پرداخت نشود، دادهها قابل دسترسی نیستند. این حملات معمولاً با ایمیلهای فیشینگ یا استفاده از آسیبپذیریهای شبکه آغاز میشوند. پس از نصب باجافزار، تمام دادههای قابل دسترس قفل میشوند و مهاجمان خواستار پرداخت برای دریافت کلید رمزگشایی میشوند.
روند اخیر باجافزار
یافتههای اخیر در مورد باجافزار توسط Corvus آمارهای نگرانکنندهای را نشان میدهند که وضعیت موجود را برجسته میکنند. از اوت ۲۰۲۲ تا مه ۲۰۲۳، تعداد حوادث باجافزار با افزایش حیرتانگیز ۱۰۱.۸۴ درصدی مواجه شده است. افزایش بهویژه در اواخر ۲۰۲۲ مشهود بوده و با رشد ۳۶ درصدی در سه ماهه اول ۲۰۲۳ به اوج خود رسیده است که این نیز نسبت به همین دوره در سال ۲۰۲۱، افزایش ۶۵ درصدی را نشان میدهد. این روند نشانی از کاهش ندارد.
انتظار میرود این روند با شتاب بیشتری ادامه یابد، پیشبینیها نشان میدهند تا سال ۲۰۳۱ حملات باجافزار هر ۲ ثانیه یکبار رخ خواهد داد.
استراتژیهای کاهش
از آموزشهای آگاهی امنیتی استفاده کنید:
برنامههای آموزشی آگاهی امنیتی برای کارمندان فراهم کنید تا آنها را در مورد چگونگی شناسایی و اجتناب از تهدیدات احتمالی باجافزار، مانند لینکها یا پیوستهای مخرب در ایمیلها، آموزش دهید. آموزشهای منظم و شبیهسازیهای فیشینگ میتوانند به طور قابل توجهی احتمال فعال شدن ناخواسته یک حمله باجافزار توسط کارمند را کاهش دهند.
از ابزارهای پیشرفته فیلترینگ ایمیل استفاده کنید:
پیادهسازی راهحلهای پیشرفته فیلترینگ ایمیل میتواند برای شناسایی تلاشهای باجافزار مفید باشد. این ابزارهای فیلترینگ اصالت فرستنده را تحلیل کرده، محتوای ایمیل را برای شناسایی لینکهای مخرب بررسی میکنند و پیوستهای مشکوک را شناسایی میکنند.
4. تهدیدات مبتنی بر هوش مصنوعی
هوش مصنوعی (AI) تواناییهای تهاجمی در امنیت شبکه را افزایش میدهد. مهاجمان از AI میتوانند برای خودکارسازی کارهایی که قبلاً برایشان وقتگیر بودند استفاده کنند، مانند شناسایی آسیبپذیریهای سیستم، ساخت ایمیلهای فیشینگ، یا حتی هک کردن سیستمها.
حملات مبتنی بر دیپفیک نیز به تهدیدی شوم تبدیل شدهاند. این حملات به استفاده از هوش مصنوعی (AI) و تکنیکهای یادگیری ماشین (Machine Learning) برای ایجاد محتوای صوتی، تصویری، یا ویدیویی بسیار واقعگرایانه اما جعلی اشاره دارد.
ماهیت پویای تهدیدات مبتنی بر هوش مصنوعی به این معنا است که آنها میتوانند در پاسخ به تغییرات در تدابیر امنیت سایبری تکامل یابند، به طور مداوم آسیبپذیریهای جدیدی را برای بهرهبرداری پیدا کنند. این امر به مجرمان سایبری اجازه میدهد تا حملات مقیاس بزرگ را با کارآمدی بالاتری انجام دهند.
روند اخیر تهدیدات مبتنی بر هوش مصنوعی
فناوریهای هوش مصنوعی با سرعت زیادی تکامل مییابند، که اشکال جدیدی از حملات سایبری را فعال میکنند که میتوانند به سرعت از دفاعهای امنیتی سنتی پیشی بگیرند. بر اساس گزارش سالانه اطلاعات تهدید سایبری کانادا، PwC تغییرات شدید در منظره تهدید سایبری طی سال گذشته را که توسط فناوریهای جدید تشدید شده است، برجسته میکند. آنها به طبیعت در حال تکامل تهدیدات سایبری اشاره میکنند زیرا فناوریهای هوش مصنوعی بیشتر در بردارنده حملات میشوند.
استراتژیهای کاهش
فراهم کردن آموزش امنیت هوش مصنوعی برای کارمندان:
کارمندان را در مورد چالشهای خاصی که تهدیدات مبتنی بر هوش مصنوعی ایجاد میکنند، آموزش دهید. آموزش باید شامل سناریوهایی با تاکتیکهای هوش مصنوعی باشد و به کارمندان آموزش دهد چگونه تهدیدات مبتنی بر هوش مصنوعی را به طور مؤثر تشخیص دهند و به آنها پاسخ دهند.
اطلاعات باز (OSINT):
OSINT میتواند در مبارزه با تهدیدات مبتنی بر هوش مصنوعی بسیار مفید باشد. OSINT شامل جمعآوری و تجزیه و تحلیل اطلاعات از منابع عموماً در دسترس برای پشتیبانی از تلاشهای اطلاعاتی است. OSINT یک جزء ارزشمند و کم هزینه است که باید در استراتژی امنیت سایبری سازمان گنجانده شود.
5. دارک وب
نقش دارک وب در تسریع فعالیتهای مجرمانه شبکه آن را به یک تهدید عمده برای امنیت شبکه جهانی تبدیل میکند. دارک وب میزبان بازارهای متعددی است که ابزارهای هک، بدافزارها، کیتهای باجافزار و خدماتی مانند حملات DDoS، نقضهای داده و سایر فعالیتهای مجرمانه سایبری را به فروش میرساند.
دارک وب همچنین سطح بالایی از ناشناسی را فراهم میکند که با استفاده از فناوریهای رمزنگاری و مرورگرهای تخصصی تسهیل میشود. این ناشناسی باعث میشود تعقیب و مجازات عاملان جرم سایبری برای نیروهای اجرای قانون و آژانسهای امنیتی چالشبرانگیز باشد.
روند اخیر دارک وب
روند اخیر تهدیدهای دارک وب ، افزایش قابل توجهی در دزدی و نشت دادهها را نشان میدهد. این دادههای نشت شده تقریبا همیشه در دارک وب پایان مییابند. گزارش X-Force شرکت IBM فاش کرد که دزدی و نشت دادهها بزرگترین تأثیر را بر سازمانها داشتهاند و ۳۲٪ از حوادث امنیت شبکه در سال ۲۰۲۲ را تشکیل دادهاند.
گزارش همچنین مشاهده کرد که مهاجمان به طور فزایندهای در اقدامات برای به دست آوردن هویتهای کاربران سرمایهگذاری میکنند – با افزایش ۲۶۶٪ در بدافزارهای سرقت اطلاعات که برای دزدیدن اطلاعات شخصی مانند ایمیلها، اعتبارنامههای شبکههای اجتماعی و برنامههای پیامرسان، جزئیات بانکی، دادههای کیف پول رمزنگاری و غیره طراحی شدهاند.
استراتژیهای کاهش
استفاده از ابزار نظارت بر دارک وب (DWM):
ابزار DWM میتواند به شما کمک کند تا به طور مداوم دارک وب را برای ، از جمله انجمنها و بازارهایی که به دلیل فعالیتهای غیرقانونی شناخته شدهاند اسکن کنید، تا تشخیص دهد که آیا دادههای حساس شرکتی یا اطلاعات شخصی فاش شدهاند. این شامل اعتبارنامههای نشتی، اسناد محرمانه و اطلاعات مالی است. اگر ابزار نظارت دادهای مرتبط با مشتری را در دارک وب پیدا کند، فوراً آنها را مطلع میسازد. هشدارهای لحظهای به سازمانها امکان میدهد به سرعت برای کاهش خطر اقدام کنند، مانند تغییر رمزهای عبور یا امنسازی حسابهای نقض شده قبل از اینکه اطلاعات مورد بهرهبرداری قرار گیرند.
برنامهریزی پاسخ به حوادث:
داشتن یک برنامه پاسخ به حوادث تعریفشده به خوبی به سازمانها امکان میدهد به سرعت به نقض امنیتی واکنش نشان دهند. این باید شامل رویههایی برای مهار نقض، ریشهکن کردن تهدید، بازیابی دادهها و ارتباط با ذینفعان باشد.
6. سرقت اطلاعات کسبوکار از طریق ایمیل (BEC)
BEC به دلیل تأثیر قابل توجه آن به عنوان یکی از برترین تهدیدات امنیت شبکه در نظر گرفته میشود. BEC یک کلاهبرداری پیچیده است که شرکتهایی را هدف قرار میدهد که دارای تامینکنندگان بینالمللی هستند یا به طور منظم از پرداختهای انتقال سیمی استفاده میکنند. BEC موفق میتواند منجر به ضررهای مالی قابل توجهی شامل دزدیده شدن وجوه، اختلال در عملیات و تاثیر منفی بر تصویر سازمان شود.
در حملات BEC، کلاهبرداران خود را به عنوان یک شخصیت مورد اعتماد مانند یک مدیر ارشد یا یک شرکت شریک جا میزنند تا به حسابهای ایمیل شرکتی دسترسی پیدا کنند یا آنها را جعل کنند تا کارمندان، مشتریان یا شرکای شرکت را فریب دهند تا اطلاعات حساس یا وجوه را به حسابهای تقلبی انتقال دهند.
روند اخیر BEC
حملات BEC به طور فزایندهای از نظر مالی زیانآور میشوند. FBI در گزارش IC3 سال ۲۰۲۳ خود تأکید کرد که BEC با ضررهای گزارش شده نزدیک به ۳ میلیارد دلار در سال ۲۰۲۳ همچنان یک تهدید قابل توجه برای مشاغل مدرن است. این نشاندهنده افزایش ۷ درصدی نسبت به مجموع سال قبلی ۲.۷ میلیارد دلار است و جمعاً ۱۴.۳ میلیارد دلار ضرر از زمانی که BEC در گزارشهای FBI در سال ۲۰۱۵ گنجانده شده، به ثبت رسیده است.
استراتژیهای کاهش
توسعه رویههای ایمیل امن:
تشویق به استفاده از رویههای ایمیل امن، مانند خودداری از به اشتراک گذاری دادههای حساس، بهویژه اطلاعات مالی از طریق ایمیل. در صورت امکان، به جای پیوستهای ایمیل از انتقال فایل امن استفاده کنید.
استفاده از ابزار ارزیابی با عملکرد امتیازدهی ریسک:
بعضی از ارائه دهندگان امنیت شبکه پیشرفته، ابزار امتیازدهی ریسکی را برای شما فراهم میکنند تا تهدید انسانی درون سازمان خود را به تصویر بکشید.
امتیاز ریسک به شما امکان میدهد تا سطح عملکرد امنیتی کارمندان خود را، به ویژه آنهایی که در وظایف معاملات مالی دخیل هستند، ارزیابی کنید. ابزار امتیازدهی همچنین میتواند تفکیکی بر اساس گروه یا بخش به شما ارائه دهد.
7. دورکاری
تغییر به دورکاری، سطح حمله را در بسیاری از سازمانها گسترش داده است. سیستمهای دورکاری اغلب از سطح امنیتی مشابه با شبکههای داخل دفتر برخوردار نیستند، که آنها را هدف اصلی حملات سایبری میکند.
با دورکاری، کارمندان از مکانهای مختلف به شبکههای شرکتی دسترسی پیدا میکنند و اغلب از طریق دستگاههای شخصی یا کمتر امن استفاده میکنند. این میتواند منجر به افزایش خطرات دسترسی غیرمجاز شود. مهاجمان میتوانند از ضعف امنیت Wi-Fi خانگی بهرهبرداری کنند، از دستگاههای شخصی آلوده به بدافزار به عنوان دروازه استفاده کنند، یا ارتباطات رمزنگاری نشده را در شبکههای کمتر محافظت شده رهگیری کنند.
روند اخیر دورکاری
انجمن جهانی اقتصاد در چشمانداز جهانی امنیت سایبری ۲۰۲۳ خود تأکید کرده است که روند کار از راه دور، چالش حفظ امنیت شبکه را در بسیاری از سازمانها تشدید کرده است.
آنها توجه دارند که با تطبیق کسبوکارها به نیروی کار پراکندهتر، مدلهای امنیتی مبتنی بر مرزهای سنتی کمتر مؤثر میشوند. همچنین تأکید میکنند که ایمنسازی نیروی کار از راه دور برای توسعه مقاومت بهتر ضروری است.
استراتژیهای کاهش
در نظر گرفتن خدمات ارائه شده توسط MSPها:
کسبوکارهای کوچک یا آنهایی که از تخصص داخلی کمتری برخوردار هستند، ممکن است از کار کردن با ارائهدهندگان خدمات مدیریت شده (MSPها) سود ببرند. MSPها میتوانند راهحلهای امنیتی سفارشی و متنوعی را ارائه دهند تا کسبوکار شما را از تهدیدات مرتبط با کار از راه دور محافظت کنند.
استقرار راهحلهای امنیتی نقطه پایانی:
تجهیز تمام نقاط پایانی با راهحلهای پیشرفته آنتی ویروس و ضد بدافزار، به همراه فایروالها، برای تشخیص و کاهش تهدیدها پیش از اینکه بتوانند آسیبی وارد کنند.
8. آسیبپذیریهای زنجیره تامین
یک آسیبپذیری در زنجیره تأمین میتواند تمام نهادهای مرتبط را به خطر اندازد. حملات زنجیره تأمین زمانی رخ میدهند که یک هکر از طریق یک شریک یا تأمینکننده خارجی که به سیستمها و دادههای شما دسترسی دارد، به سیستم شما نفوذ کند. این میتواند شامل تأمینکنندگان نرمافزار، تولیدکنندگان سختافزار یا ارائهدهندگان خدمات باشد.
حملات زنجیره تأمین میتوانند به شدت خطرناک باشند زیرا آنها از روابط مورد اعتماد سوءاستفاده میکنند و اغلب دشوار است که شناسایی شوند. با اینکه کسبوکارها به طور فزایندهای به خدمات و نرمافزارهای شخص ثالث وابسته هستند، احتمال نقض امنیت از طریق یک تأمینکننده افزایش مییابد.
روند اخیر آسیبپذیریهای زنجیره تأمین
توصیه میشود سازمانها دقت لازم را به هنگام دانلود نرمافزار روی داراییهای IT خود به کار ببرند. آمار قابل توجهی که توسط Sonatype، یک پلتفرم مدیریت زنجیره تأمین نرمافزار به اشتراک گذاشته شده است، نشان داد که در سه سال گذشته افزایش سریعی در حملات زنجیره تأمین رخ داده است. گزارش نشان داد که محققان در سال ۲۰۲۲، ۸۸,۰۰۰ بسته منبع باز مخرب را کشف کردهاند که این به افزایش حیرتانگیز ۷۴۲٪ نسبت به تعداد ثبت شده در سال ۲۰۱۹ است.
استراتژیهای کاهش
استفاده از حسابرسیهای طرف سوم:
به طور منظم از ارائه دهندگان خدمات طرف سوم برای اطمینان از رعایت استانداردها و سیاستهای امنیتی حسابرسی کنید. از فروشندگان بخواهید که به رویهها و استانداردهای خاص امنیت شبکه پایبند باشند، مانند چارچوبهای ISO/IEC 27001 یا NIST. اجرای توافقنامههای قراردادی که این تدابیر امنیتی را اجباری میکنند نیز حیاتی است.
استفاده از ابزار مدیریت سیاست:
ابزار مدیریت سیاست میتواند به سازمانها کمک کند تا سیاستهای امنیتی را که بر تعاملات آنها با تامینکنندگان حاکم است، توسعه دهند، مدیریت کنند و اجرا کنند.
ابزارهای پیشرفته مدیریت سیاست شامل ویژگیهای متنوعی هستند که فرایند را به صورت خودکار انجام میدهند. این به سازمانها کمک میکند تا به طور مداوم وضعیت رعایت مقررات توسط تامینکنندگان را پایش کرده و در صورت یافتن ناهماهنگیها به موقع اقدام کنند.
9. امنیت ابری
با افزایش مهاجرت شرکتها به ابر، احتمال نقض دادهها، رابطهای ناامن و دستبرد به حسابها بیشتر میشود. تهدیدات ابری میتوانند شامل نقض دادهها، پیکربندی نادرست ذخیرهسازی ابری، APIهای ناامن، و دستبرد به حسابها باشند. مهاجمان حتی ممکن است از فرایندهای ضعیف احراز هویت برای دسترسی به برنامهها و دادههای مبتنی بر ابر استفاده کنند. پس از ورود، آنها میتوانند دادهها را دزدیده، بدافزار کاشته، یا از خدمات ابری شما برای راهاندازی حملات بیشتر استفاده کنند.
روند اخیر امنیت ابری
افزایش استفاده از محاسبات ابری موجب بروز نگرانیهای زیادی در مورد امنیت برای متخصصان IT شده است. بر اساس websitepulse.com، ۹۱٪ از سازمانها اظهار داشتهاند که نگران امنیت ابر هستند و ۹۰٪ از سازمانها گفتهاند که حداقل نیمی از دادههای آنها در ابر حساس است.
مهاجمان به طور مداوم در جستجوی استفاده از ضعفهای ابر هستند تا دادههای حساس ذخیرهشده در مقاصد قبلاً دستنیافتنی را هدف قرار دهند. همانطور که گوگل در گزارش جدید پیشبینی امنیت سایبری ۲۰۲۴ پیشبینی کرده است، مهاجمان پیکربندیهای نادرست و حفاظت ضعیف هویت در زیرساختها و برنامههای ابری را هدف قرار خواهند داد تا مرزها بین محیطهای ابری عمومی و ترکیبی را عبور کنند.
استراتژیهای کاهش
انتخاب فروشندهای که مطابق با GDPR و ISO 27001 عمل میکند:
انتخاب فروشندهای که خدمات ابری را ارائه میدهد و مطابق با GDPR و ISO 27001 عمل میکند، میتواند امنیت دادههای شما را افزایش دهد.
- GDPR: انطباق با GDPR اطمینان میدهد که فروشنده دادهها را با بالاترین درجه از حریم خصوصی و امنیت مدیریت میکند و به قوانین سختگیرانه اتحادیه اروپا در مورد حفاظت از دادهها پایبند است.
- ISO 27001: انطباق با ISO 27001 به این معنی است که فروشنده سیستم مدیریت امنیت اطلاعات جامعی (ISMS) دارد که به طور سیستماتیک مورد بررسی قرار گرفته است.
انتخاب فروشنده با گواهینامههای امنیتی:
انتخاب فروشندهای که دارای گواهینامههای امنیت شبکه و امنیت سایبری است برای سازمان شما مفید است. این گواهینامهها برنامههایی هستند که توسط دولت پشتیبانی و توسط صنعت حمایت میشوند تا اطمینان حاصل شود که فروشندگان در برابر تهدیدات آنلاین رایج محافظت میشوند.
در صورت نیاز به خدمات پشتیبانی شبکه با کارشناسان پردیس پارس در ارتباط باشید.
10. محاسبات کوانتومی
افزایش محاسبات کوانتومی تهدید قابل توجهی برای روشهای رمزنگاری فعلی در آینده محسوب میشود.
سیستمهای رمزنگاری کنونی بر مسائل ریاضی پیچیدهای استوار هستند که کامپیوترهای کلاسیک برای حل آنها زمان زیادی نیاز دارند. محاسبات کوانتومی میتواند این مسائل را به طور بسیار سریعتر و خودکار حل کند.
محاسبات کوانتومی ممکن است بسیاری از پروتکلهای رمزنگاری که در حال حاضر دادههای ما را ایمن میکنند را بشکند. آمادهسازی برای این آینده شامل سرمایهگذاری در رمزنگاری مقاوم در برابر کوانتوم و دنبال کردن پیشرفتها در فناوری کوانتومی است.
روند اخیر محاسبات کوانتومی
طبق netmeister.org، دستاوردهای اخیر شامل IBM Condor و آرایه اتمی Atom هستند که هر دو در اواخر سال ۲۰۲۳ انجام شدهاند و نشاندهنده افزایش سرعت در تعداد کیوبیتها است.
سیستمهای قدرتمندی چون این میتوانند به رمزگشایی زیرساختهای کلید عمومی (PKIs) که ارتباطات دیجیتالی را ایمن میکنند بپردازند و به کریپتوکالیپس منجر شوند نقطهای که در آن محاسبات کوانتومی به اندازه کافی قدرتمند میشود تا هر نوع رمزنگاری را بشکند.
استراتژیهای کاهش
مراقب پیشرفتهای فناوری جدید باشید:
کار کردن با یک ارائه دهنده خدمات امنیت شبکه بهترین راه برای مراقبت از پیشرفتهای فناوری جدید است. فروشندگان میتوانند اطلاعاتی در مورد مباحث داغ امنیت سایبری ارائه دهند و به طور منظم بهروزرسانیهایی را در اختیار شما قرار دهند. این برای سازمان شما مفید است زیرا میتواند دیدگاههای شما را گسترش دهد و اطلاعات مفیدی را برای ساخت دفاعهای امنیتی سازمانتان فراهم آورد.
آموزش مداوم کارمندان خود را ادامه دهید:
برنامه آموزش امنیتی منظم و مستمری را پیادهسازی کنید که فراتر از جلسات آموزشی سالانه باشد. تکرار، کلید حفظ حافظه است. به طور منظم دورههای کوتاه جدید، آزمونها، هشدارهای امنیتی، یادداشتها یا پوسترها را برای تثبیت عملکردهای امنیتی مهم در حافظه بلند مدت کارکنان توزیع کنید.
در عصر دیجیتال آگاه و هوشیار باشید!
درک این ده تهدید در حال تحول تنها گام اول در دفاع در برابر آنها است. ناوبری در پیچوخمهای پیچیده امنیت شبکه برای هر سازمانی که قصد دارد کسبوکار خود را در عصر دیجیتال محافظت کند، حیاتی است.